fbpx
17May

Este obez și mănâncă multă gunoi (în special Filet-O-Fish)

YouTube mi-a spus într-o declarație că „apare conținut mai autorizat pe site-ul nostru pentru persoanele care caută subiecte legate de vaccinare, începe să reducă recomandările pentru anumite videoclipuri anti-vaccinare și afișează panouri de informații cu mai multe surse de unde pot verifica informații despre înșiși.”

Pe măsură ce celelalte platforme fac mișcări pentru a încetini și a contracara conspirațiile privind sănătatea pe site-urile lor, Facebook a încercat, de asemenea, să încerce problema. „Am luat măsuri pentru a reduce distribuirea de informații greșite legate de sănătate pe Facebook, dar știm că avem mai multe de făcut”, mi-a spus un purtător de cuvânt. „În prezent, lucrăm la modificări suplimentare pe care le vom anunța în curând.” În timp ce Facebook s-a împotrivit să ștergă paginile, le-ar putea reduce sau chiar le-ar putea lăsa complet în afara căutărilor de informații despre vaccin. În acest moment, rămâne neclar ce pași a luat sau va lua Facebook în viitorul apropiat.

Cu orice modificări actuale și viitoare, compania nu se va mișca împotriva entităților inerte. Având în vedere că analiza mea CrowdTangle arată că propaganda anti-vaccin este atât de concentrată pe Facebook într-un grup mic, interconectat, nodurile importante din acea rețea s-au pregătit, retoric și operațional, pentru manevrele Facebook. Dar o astfel de concentrare înseamnă că închiderea a doar câteva pagini ar putea face diferența.

Printre cele mai importante pagini anti-vax se numără Natural News, un site de conspirație asemănător Infowars, presărat cu pudră de curcumă și esența pistelor chimice. Site-ul, care are 2,9 milioane de aprecieri și apare într-o varietate de rezultate de căutare despre vaccinuri și vaccinare, difuzează articole cu titluri precum „Media de stânga condusă de entități anti-umane EVIL posedate de demoni reale… Urmărește acest mini-uimitor. documentar”, precum și „Cenzura giganților tehnologiei este o campanie online de curățare etnică, echivalentă cu genocidul intelectual”. Conform unei liste cu poveștile populare ale site-ului, cele mai populare două postări sunt ambele despre vaccinuri.

Natural News a menținut un ritm constant de postări despre modul în care site-ul va fi „tacut” sau „cenzurat” de platformele tehnologice. Proprietarul site-ului, Mike Adams, a susținut că Apple (printre alte companii de tehnologie) apără „satanismul” cerând lui Natural News să facă modificări în aplicația sa din App Store. „Este prima dată când o companie tehnologică dominantă iese în mod deschis în apărarea satanismului în timp ce amenință că va cenzura un editor proeminent care dezvăluie relele influenței satanice”, a scris Adams într-o postare recentă. El se referă la companiile de tehnologie drept „tehno-fasciști.” (Natural News nu a răspuns la o solicitare de comentarii.)

Dar multe dintre cele mai populare pagini anti-vaccin au o natură mult mai puțin conspirativă. Dr. Tenpenny on Vaccines and Current Events are în rol principal un doctor care pare foarte rezonabil din Middleburg Heights, Ohio. Sherri Tenpenny are o practică de medicină integrativă în Ohio, dar a început să ofere și o tabără de pregătire „Mastering Vaccine Info” de opt săptămâni pentru 595 USD. Cursul prezintă perspectiva anti-vax asupra istoriei și „cel mai important, veți învăța abilitățile lingvistice necesare pentru a comunica concepte cheie în mușcături sonore, pentru a înfrunta bătăușii și cum să vă susțineți”. (Tenpenny nu a răspuns la o solicitare de comentariu.)

Citește: Rețeaua din umbră a medicilor anti-vax

Dacă paginile structurate în jurul dezinformării anti-vaccin sunt ușor de văzut pentru ceea ce sunt, alte pagini prezintă o imagine mai complicată. Nu sunt pline de războaie despre satanism și sunt pictate cu culorile moi ale unui site pentru părinți. Luați-o pe Erin la Health Nut News. Majoritatea postărilor de pe pagină sunt legate de sănătatea generală și alte știri despre sănătate. Dar unii dintre ei urmează linia anti-vaccinare mai blândă, argumentând împotriva „vaccinării obligatorii” și pentru „alegerea părinților”, printre altele. Pe site-ul Health Nut News, puteți cumpăra instrumente de echilibrare a chi, uleiuri CBD și ceai care „dezlănțuiește potențialul corpului tău”.

Proprietarul paginii, Erin Elizabeth, a postat săptămâna aceasta că „FB se gândește să ștergă sau să cenzureze paginile care vorbesc despre sănătate alternativă/naturală”, încurajând în același timp pe adepții ei să aprecieze pagina ei personală, deoarece „sper că” va rămâne pe Facebook . De asemenea, ea a încurajat utilizatorii să se aboneze la lista ei de e-mail, „deoarece putem dispărea odată cu cenzura”. (Elizabeth nu a răspuns la o solicitare de comentariu.)

Pe măsură ce paginile anti-vax încearcă să-și aducă publicul de pe Facebook sau în grupuri private, platforma va trebui să se ocupe de respingere. Dar activismul și oportunismul anti-vax nu se încadrează în mod clar pe spectrul politic stânga-dreapta, ceea ce ar putea face mai ușor pentru Facebook sau YouTube să se miște împotriva acestor pagini. Acești activiști își prezintă activitatea ca pe un exercițiu de „libertate de exprimare”, chiar dacă, din punct de vedere legal, nu este cazul.

Întrucât postările despre vaccinuri și atenția generată de vaccinuri sunt foarte concentrate, Facebook ar trebui să poată diminua semnificativ impactul acestor postări asupra platformei dacă este serios cu privire la dezinformarea anti-vax. În același timp, dacă Facebook începe să ia în serios dezinformarea în materie de sănătate, atunci ar putea fi nevoit să se ocupe de abundența de medicamente dubioase din punct de vedere științific sau de-a dreptul ineficiente promovate de site-uri mai populare, cum ar fi Goop.

Dar hei, primul lucru.

Au trecut șase zile între examenul fizic al președintelui și publicarea concluziilor medicilor, joi. Chiar și atunci, dezvăluirea anticlimatică a ridicat doar mai multe speculații cu privire la adevărata stare a sănătății lui Donald Trump.

Pe 8 februarie, Trump a fost supus unui examen fizic, potrivit Casei Albe, care a publicat ulterior o scurtă notă de presă care spunea că este de la noul medic al președintelui, Sean Conley. Însă paternitatea acestui raport este discutabilă din mai multe motive, dintre care unul este propoziţia „Preşedintele este foarte recunoscător pentru îngrijirea deosebită pe care a primit-o astăzi şi doreşte să mulţumească în special medicilor, asistentelor, personalului înrolat şi civil care au participat. ”

Ar fi nemaiauzit ca un medic să se laude într-o astfel de afirmație. Mai ciudată este afirmația ulterioară conform căreia Trump este „în stare foarte bună de sănătate și anticipez că va rămâne așa pe durata președinției sale și mai departe”. Acest tip de predicție pe termen lung este atipică pentru orice medic, cu atât mai puțin pentru unul a cărui unică sarcină este să evalueze capacitatea președintelui de a îndeplini atribuțiile biroului.

Citiți: Problema cu Trump care își dictează propria evaluare medicală

Ar inspira mai multă încredere în obiectivitatea procesului dacă doar o singură dată un medic ar împărtăși rezultatele testelor lui Trump într-un mod transparent. Acesta nu a fost cazul în niciun moment al președinției lui Trump, timp în care rapoartele sale de sănătate au fost inconsecvente și presărate cu – dacă nu în totalitate scrise în – proză senzațională. Drept urmare, credibilitatea procesului prezidențial de evaluare a sănătății și a profesioniștilor implicați au intrat în cădere liberă.

Primul examen fizic al lui Trump ca candidat a fost efectuat de fostul său medic, Harold Bornstein. După un an de control jurnalistic și furie națională față de evaluarea ciudată (în care Trump a fost declarat „cel mai sănătos individ ales vreodată la președinție”), Bornstein l-a acuzat pe președinte anul trecut că a dictat evaluarea – și că a trimis asociați la „raid”. cabinetul său și să ia în posesia fișelor sale medicale.

Anterior, în timpul campaniei prezidențiale din 2016, Trump a fost supus unei evaluări simulate la The Dr. Oz Show, în care Oz și-a petrecut cea mai mare parte a orei lăsându-l pe Trump să spună că se descurcă grozav. Oz a fost numit ulterior de Trump în Consiliul său pentru Sport, Fitness și Nutriție, în ciuda faptului că a fost chemat în fața Congresului și acuzat pentru comportament neetic.

În 2018, noul medic al lui Trump, Ronny Jackson (înainte de a fi implicat în scandal), a susținut o audiență de o conferință de presă tematică presărată cu cuvintele excelent și incredibil și a sugerat că Trump ar putea trăi până la 200 de ani, deoarece are gene atât de excelente. („Fără îndoială, nu există nicio îndoială că se află într-un interval excelent… Am spus în declarație că starea de sănătate a președintelui este excelentă, pentru că sănătatea lui generală este excelentă… În general, are o sănătate foarte, foarte bună. Sănătate excelentă… incredibil aptitudinea cardiacă… Are gene incredibile… Are gene incredibil de bune și este așa cum l-a făcut Dumnezeu.”

Două luni mai târziu, Jackson a fost nominalizat de Trump pentru a conduce sistemul de sănătate al Departamentului pentru Afacerile Veteranilor, cel mai mare din țară, în ciuda faptului că nu avea experiență în politica sau administrarea sănătății.

După cum am scris cu privire la evaluarea sănătății mintale a lui Trump, din punct de vedere istoric, este neprofesionist ca medicii să speculeze de la distanță. Dar în absența unui proces transparent, deși nu este posibil să se facă o evaluare cuprinzătoare, este posibil să se spună mai mult decât nimic.

Citește: Cât de multe vom afla despre sănătatea lui Trump?

Ce știm: președintele are 72 de ani și se spune că doarme puțin. El evită exercițiile fizice din cauza credinței sale eronate că „epuizează energia”. Are dovezi de boală coronariană, ateroscleroză, conform unui scor de calciu arterial coronarian făcut anul trecut. El ia un medicament pentru scăderea colesterolului din cauza antecedentelor de colesterol ridicat. Este obez și mănâncă multă gunoi (în special Filet-O-Fish). El este descris în mod regulat în poveștile cu intrigi palate ca fiind „din ce în ce mai izolat” și este supus cât de mult stres profesional este posibil pentru o persoană.

Nu există nicio sugestie aici că el este inapt din punct de vedere fizic pentru a îndeplini sarcinile biroului, dar nu este clar nici pe ce bază ar putea orice medic să considere că „sănătate foarte bună”. Ca și în trecut, există puține dovezi că această evaluare nu se referă în primul rând la o bună publicitate – la rezultat, nu la proces.

În urmă cu mai bine de patru ani, Liat Malka a așteptat cu nerăbdare o probă de spermă de la un bărbat decedat pe care nu-l întâlnise niciodată pentru a-și fertiliza ovulul solitar într-o cutie Petri de spital. Profesoara israeliană de grădiniță spera să fie supusă fertilizării in vitro și a fost dezamăgită când, la prima încercare, ovulul ei și spermatozoizii donatoare nu au reușit să creeze un embrion viabil. Luna următoare, însă, a adus succes. Malka a transferat embrionul în uter și nouă luni mai târziu a născut-o pe Shira, al cărei nume a fost ales pentru că înseamnă atât „cântec”, cât și „rugăciune” în ebraică.

Uneori, Shira se uită la o poză cu tatăl ei. Într-un apartament cu două dormitoare din orașul Ashkelon, din sudul Israelului, pe care îl împarte cu mama și bunica ei, Shira a crescut văzând acest bărbat zâmbindu-i înapoi cu un rânjet larg și ochi buni, cu ochelari. Când era mai mică, ea l-a numit pe prenumele lui, Baruch. Recent, Malka a încercat să o determine să-i spună tată. „Uite cât de frumos zâmbește. Ăsta e tati”, spune Malka produsrecenzie.top, blând, în timp ce stau în fața fotografiei.

În ultimele două decenii, reproducerea postumă a avut loc în întreaga lume în număr modest, dar în creștere. În această versiune a reproducerii asistate, bărbații își donează materialul genetic în viață sau îl extrag după moarte, pentru a-și putea continua descendența genetică. Experții prevăd că numărul acestor proceduri va crește probabil pe măsură ce tehnologia reproductivă câștigă prevalență și pe măsură ce „familiile alternative”, compuse din combinații dincolo de configurația tradițională heterosexuală, cu doi părinți, câștigă treptat acceptarea. Israelul, o țară excepțional de pronatalistă cu cea mai mare utilizare a FIV pe cap de locuitor, este un laborator înfloritor pentru acest nou mod de a forma o familie.

Dar acest lucru nu este lipsit de controverse. Deoarece statul israelian reglementează și finanțează FIV, el determină și cine are acces la procedură. În prezent, toate femeile cu vârsta de până la 45 de ani sunt eligibile pentru fonduri nelimitate pentru până la doi copii și pentru proceduri care utilizează material genetic de la soții decedați. Lucrurile devin încețoșate, însă, atunci când părinții defunctului solicită reproducerea postumă pentru a-și crea un descendent în viață. În astfel de cazuri, instanțele hotărăsc de la caz la caz. În ultimul deceniu, au apărut cazuri complexe care implică diferite tipuri de testamente și o serie de părți interesate. Experții juridici și rabinii, printre alții, și-au exprimat îngrijorarea că reproducerea postumă încalcă drepturile copilului nenăscut. Între timp, experții din alte părți ale lumii își fac griji cu privire la lipsa unei reglementări guvernamentale și medicale adecvate, deoarece procedura începe să câștige teren la nivel global.

La rândul ei, Malka a descoperit procedura la vârsta de 35 de ani, după ce a aflat de la medicul ei că rezerva de ovule îi era grav epuizată. Ea a cercetat băncile de spermă pentru un donator anonim, dar a fost neliniștită de ideea că copilul ei ar cunoaște doar partea ei a familiei. Era, de asemenea, îngrijorată de faptul că, într-o țară atât de mică, copilul ei risca să se întâlnească într-o zi și să se asocieze neintenționat cu un frate vitreg.

Citește: O femeie a născut dintr-un embrion înghețat timp de 24 de ani

În cele din urmă, a dat peste un videoclip pe care Julia și Vlad Pozniansky l-au postat pe YouTube. Cuplul căuta permisiunea legală pentru a elibera sperma pe care fiul lor, Baruch, în vârstă de 25 de ani, i-a înghețat criogenic cu câteva zile înainte de a muri de cancer. Intenția lui de a-și păstra sperma și de a-l folosi pentru a inseminare o femeie a fost descrisă în mod specific într-un „testament biologic”, un document legal inițiat de avocatul soților Pozniansky, Irit Rosenblum.

Malka a contactat-o ​​pe Rosenblum, fondatorul New Family, o organizație care oferă sprijin legal familiilor israeliene netradiționale, care a aranjat ca ea să se întâlnească cu cuplul față în față. Cele trei persoane au continuat să semneze un contract care stipula că Malka va folosi sperma lui Baruch pentru a rămâne însărcinată. Malka a adăugat clauze care speră că vor preveni potențiale complicații viitoare. Ea a păstrat banii din ea și le-a oferit bunicilor Shirei drept de vizită cel puțin o dată la trei săptămâni. După un an de întârzieri birocratice și dezbateri în curs pentru a determina validitatea testamentului biologic al lui Baruch, instanța a decis în cele din urmă în favoarea familiei sale. În 2015, s-a născut Shira.

Malka își amintește că limitele din contractul ei legal s-au simțit deosebit de cruciale în timpul sarcinii, când realitatea situației ei a lovit-o brusc. „Aceștia erau oameni pe care nu îi cunoșteam cu adevărat”, a spus ea. „Le-am spus [celor Pozniansky]: „Dați-mi timp.” Abia după nașterea Shirei, Malka a început să iubească cuplul și să-i vadă ca pe o familie.

Julia Pozniansky a spus că luptele birocratice și juridice au meritat. Cazul a strâns o acoperire mediatică extinsă, a remarcat ea, și a demonstrat că reproducerea postumă nu trebuie privită ca științifico-fantastică, ci mai degrabă este o procedură care necesită un sprijin mai larg. Aparițiile ei în presa israeliană au fost o șansă de a corecta concepțiile greșite și de a prezenta o pledoarie publică care spera că va reduce la tăcere criticii procedurii. „Aș spune oricui este împotrivă, să renunțăm și la penicilină, pentru că și asta a fost văzută odată ca interferând cu pedeapsa divină”, a spus ea, sardonică. „Dacă nu facem un pas înainte, dacă spunem „Nu, nu este permis”, [miracolele] nu se vor deschide niciodată înaintea noastră.”

Categories: Uncategorized